SM i Militär hinderbana 6 Juli

Utmana dig själv eller dina kompisar i Militär Hinderbana !

Inga förkunskaper krävs. Klassindelningar efter ålder. Minimiålder 11 år (födda 2008), ok att springa om man är några år yngre men då tävlar man i denna klass.

Sporten är ny och införlivades som separat idrott i Svenska Riksidrottsförbundet 2016.

Den 7 juli 2018 avgjordes SM på denna helt nybyggda hinderbanan på Heden i Helsingborg, banan  är 500 meter lång med 20 olika hinder och densamma som förekommer i Militär Femkamp och varit likadan sedan mitten av 1950-talet.

Man gör ett (1) lopp på banan så fort man kan, och tiden jämförs därefter med övriga i samma klass. Snabbast i varje klass vinner.

Se hinderbanerekorden här.

Tävlingskansliet
Finns på startområdet.

Tidtagning
Manuell tidtagning, anmälan i prestart 4 minuter innan sin egen start.

Förvaringsutrymme
Det finns möjlighet att förvara väskor och kläder på egen risk på startområdet.

Anmälningsavgift
Fram till 31 Maj 2019; Vuxna (från 16 år) 150kr, Barn (upp till 16år) 100kr.
Därefter fram till 28 Juni; Vuxna (från 16 år) 200kr, Barn (upp till 16år) 150kr.

Fri entré för publik!

Är man inte medlem i en idrottsförening som är knuten till Svenska Mångkampsförbundet blir man automatiskt medlem i Sveriges Hinderbane- & HindersimKlubb när anmälan är gjord, då detta är ett krav från Riksidrottsförbundet för att få delta och omfattas av försäkringar.

ANMÄL DIG HÄR!

Efteranmälan på plats mot en ytterligare avgift om 50kr per person

Försäkring
Allt deltagande sker på EGEN RISK. Xtremerun frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning. Se till att du ser över din försäkring så att den gäller denna typ av lopp. När du anmäler dig så kan du teckna Solids ”springtrygg” en försäkring som både ger dig olycksfallsförsäkring och anmälningsavgiften tillbaka om du skulle skada dig innan loppet. Läs mer på: http://www.solidab.se/Vara_forsakringar/Specialforsakring/Tavlingsforsakring

 

Youtube-klippet nedan ger förslag på hur en mycket vältränad person kan ta hindren