Information

Har du det som krävs?
Den ultimata utmaningen för dig som gillar olika fysiska påfrestningar i form av trappor, klättra över väggar, krypa genom tunnlar, bära tunga vikter, ta sig fram i vatten, längs med vattnet och krypa på alla fyra.

Välj att göra det ihop med en kompis och sporra varandra och tävla tillsammans i ett lag, eller spring själv ett eller två varv runt den 5km långa banan, med 30 utmanande hinder.

Springs Xtreme lopp är en kombination av ett tufft trail lopp och ett hinderbanelopp, där Ängelholms centrum blandas med terrängen i Hembygdsparken och olika typer av prövande hinder.

Ansvarig för banan är Sven Lindeberg, som varit med i Svenska landslaget i militär femkamp i 25 år och har massor av erfarenhet.

En extremt publikvänlig tävling där loppet hålls centralt i Ängelholm och Hembygdsparken.

Distans
10 km eller 5 km
2x5km varvbana i tuff, kuperad terräng med 2×30 st naturliga och uppbyggda hinder.

Klasser
10km
Lag: Lag M, Lag K, Lag mix (2pers)
Individuellt: M<40, M>40, K<40, K>40
5km
Motion

Lagtävling
2 personer som springer tillsammans och hjälps åt att komma i mål samtidigt. Tävlar man i lagtävlan så tävlar man mot övriga lag, dvs ni får bara en tid och det är när båda är i mål. Här gäller det att hjälpa varandra och jobba som team vilket är syftet.

Självklart går det bra att starta ihop med dina vänner i samma startgrupp, utan att behöva anmäla er som ett lag. Skicka ett email till sltopprestation@gmail.com så ordnar han att ni får starta med de ni önskar!

Hinder
Det finns 30 st hinder på denna 5km slinga.

Tävlingskansliet /Race Office
Finns på start- och målområdet är på stortorget i Ängelholm.

Tidtagning
Chiptidtagning.

Nummerlappar
Hämtas antingen på Friskis & Svettis Ängelholm torsdagen den 19/5 (klockan 16.00-20.00) alternativt vid starten från klockan 11.30 på tävlingsdagen dock senast en timme innan din starttid. Nummerlappen fästes synligt på bröstet under hela tävlingen.

Vattenstation
Vätska och kommer att finnas i varvningsområdet och start- och målområdet.

Priser
Medalj till alla som genomför tävlingen. Fina priser till medaljörerna i alla klasser. Utöver detta lottas det ut fina priser till alla som föranmälda som fullföljer! Prisutdelning kl 16.00

Start & mål
Första start kl 13:00, sedan varannan minut 20 personer åt gången. Första start 5 km kl 14:00.

Omklädningsrum och duschmöjligheter
Vid uppvisande av nummerlapp så kan ni duscha på F&S i Ängelholm, ca 1 km från målgång.

Förvaringsutrymme
Det finns möjlighet att förvara väskor och kläder på egen risk på startområdet.

Anmälningsavgift
Individuellt 10 km
Fram till 13 maj 2016 400:-
Från den 14 maj 2016 500:-

Lag (2 personer /lag)
Fram till den 13 maj 2016 700:-
Från den 14 maj 2016 900:-

Individuellt 5 km
Fram till den 13 maj 2016 300:-
Från den 14 maj 2016 400:-

Så här tyckte några som deltog i Xtreme Run 2016

”Vi har haft en underbar dag. En trevlig bana i fina omgivningar. Lättare hinder än t ex Toughest, men en rejäl utmaning löpmässigt. Framförallt var det en väldigt trevlig dag.”

”Har sagt det flera gånger innan men Is Göta Friidrott och Triathlon och Sven Lindeberg och Emma Jonsson ska ha en fet eloge för arrangemanget WOW!!! Så trevligt och bra!”

”Jag håller inte alls med vinnarna på pallen för extrem Run där de sa att banan var dåligt utmärkt…herregud det fanns ju hejande och glada peppande funktionärer längs med varje hinder, varje krök, bakom varje liten vrå fanns inte en chans att springa fel och hela mitt lag håller med tack för ett jätteväl arrangerat lopp alla dagar!!!”