Helsingborg 25-26 augusti (25e för barn 26e för vuxna)

Har du det som krävs?
Den ultimata utmaningen för dig som gillar olika fysiska påfrestningar i form av  klättra över väggar, krypa genom tunnlar, bära tunga vikter….

Välj att göra det ihop med en kompis och sporra varandra och tävla tillsammans i ett lag, eller spring själv ett eller två varv runt den 5km långa banan, med 30 utmanande hinder.

Springs Xtreme lopp är ett hinderbanelopp, med touch av militär hinderbana.

Ansvarig för banan är Sven Lindeberg, som varit med i Svenska landslaget i militär femkamp i 25 år och har massor av erfarenhet.

En extremt publikvänlig tävling där loppet hålls centralt i Helsingborg med start och mål på Norrvalla.

Distans
10 km eller 5 km
2x5km varvbana i terräng med 2×30 st naturliga och uppbyggda hinder.

Klasser
10km
Lag: Lag M, Lag K, Lag mix (2pers)
Individuellt: M<40, M>40, K<40, K>40
5km
Motion

Lagtävling
2 personer som springer tillsammans och hjälps åt att komma i mål samtidigt. Tävlar man i lagtävlan så tävlar man mot övriga lag, dvs ni får bara en tid och det är när båda är i mål. Här gäller det att hjälpa varandra och jobba som team vilket är syftet.

Självklart går det bra att starta ihop med dina vänner i samma startgrupp, utan att behöva anmäla er som ett lag. Skicka ett email till sltopprestation@gmail.com så ordnar han att ni får starta med de ni önskar!

Hinder
Det finns 30 st hinder på denna 5km slinga.

Tävlingskansliet /Race Office
Finns på start- och målområdet på Norrvalla i Helsingborg.

Tidtagning
Chiptidtagning.

Nummerlappar
Hämtas ut på fredagen den 25e i samband med barnloppet (17.00-19.00) alternativt den 26e från klockan 08.30 dock senast en timme innan din starttid. Nummerlappen fästes synligt på bröstet under hela tävlingen.

Vattenstation
Vätska och kommer att finnas i varvningsområdet och start- och målområdet.

Priser
Medalj till alla som genomför tävlingen. Fina priser till medaljörerna i alla klasser. Utöver detta lottas det ut fina priser till alla som föranmälda som fullföljer! Prisutdelning kl 13.00

Start & mål
Första start kl 10:30, sedan varannan minut ca 20 personer åt gången.

Omklädningsrum och duschmöjligheter
Norrvalla idrottsplats duschar finnas i närheten av start och målområdet.

Förvaringsutrymme
Det finns möjlighet att förvara väskor och kläder på egen risk på startområdet.

Anmälningsavgift
Individuellt 10 km
Fram till 30 maj 2017 400:-
Fram till den 18 augusti 2017 450:-

Lag (2 personer /lag)
Fram till den 30 maj 2017 700:-
Fram till den 18 augusti 2017 800:-

Individuellt 5 km
Fram till den 30 maj 2017 300:-
Fram till den 18 augusti 2017 350:-

Efteranmälan på plats 50 kr extra.

Försäkring

Allt deltagande sker på EGEN RISK. Xtremrun frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning. Se till att du ser över din försäkring så att den gäller denna typ av lopp. När du anmäler dig så kan du teckna Solids ”Springtrygg” en försäkring som både ger dig olycksfallsförsäkring och anmälningsavgiften tillbaka om du skulle skada dig innan loppet. Läs mer på:  http://www.solidab.se/Vara_forsakringar/Specialforsakring/Tavlingsforsakring

Så här tyckte några som deltog i Xtreme Run 2016

”Vi har haft en underbar dag. En trevlig bana i fina omgivningar. Lättare hinder än t ex Toughest, men en rejäl utmaning löpmässigt. Framförallt var det en väldigt trevlig dag.”

”Har sagt det flera gånger innan men Is Göta Friidrott och Triathlon och Sven Lindeberg och Emma Jönsson ska ha en fet eloge för arrangemanget WOW!!! Så trevligt och bra!”

”Jag håller inte alls med vinnarna på pallen för extrem Run där de sa att banan var dåligt utmärkt…herregud det fanns ju hejande och glada peppande funktionärer längs med varje hinder, varje krök, bakom varje liten vrå fanns inte en chans att springa fel och hela mitt lag håller med tack för ett jätteväl arrangerat lopp alla dagar!!!”