Ängelholm 21 mars

Har du det som krävs?
Den ultimata utmaningen för dig som gillar olika fysiska påfrestningar i form av backar, klättra över väggar, bära tunga vikter, ta sig fram i lera mm.

På Lingvallen (skärlderviken) utanför Ängelholm tar du dig igenom 25 hinder på ett varv om 2,8 km. Du springer denna slinga ett eller två varv beroende på vilken klass du anmäler dig i. Inför 2020 har vi gjort loppet ännu bättre med inspiration från tidigare års lopp samt Tjurruset och SM i militär hinderbana.

PM för XtremeRun den 21 mars

Ansvarig för banan är Sven Lindeberg, som varit med i Svenska landslaget i militär femkamp i 25 år och har massor av erfarenhet.

Tävlingsklasser (max 100 st) och FunRun (max 150 st) 
I tävlingsklasserna kommer vi ha kvalheat, semifinal och final på 1 varv. I motionsklassen väljer man att köra 1 eller 2 varv.

Priset till och med den 23/2-2020 är:

Young Run 200kr

Fun Run 2,2km 290kr

Fun Run 4,4km 350kr

Tävlingsklass 390kr

Priset från och med den 24/2-2020 är:

Young Run 230kr

Fun Run 2,2km 320kr

Fun Run 4,4km 380kr

Tävlingsklass 420kr

Distans

2,8 km eller 5,2 km. Nedan ser du banskiss. Zooma i kartan för att se bättre.

Välj vilket lopp du vill springa

Vi är den mindre arrangören som riktar sig till dig som vill starta upp säsongen med ett lagom svårt lopp, för dig som inte sprungit så många hinderlopp tidigare eller till dig som är för ung för att springa hos de större arrangörerna. Våra hinder är utmanande men inte allt för svåra, vi lovar att de flesta klarar av våra hinder.

Xtreme Run, du ska klara alla hinder på egen hand och följa de regler som finns. Våra domare ser till att du efterlever reglerna. Reglerna kommer presenteras på vår hemsida samt skickas ut till alla deltagare i god tid innan loppet. Minsta ålder för att springa är 15 år.

Xtreme Fun Run, du tar du dig runt banan, klarar hinderna på ditt sätt eller med hjälp av din kompis/medlöpare. Inget krav på prestation utan upplevelsen och att du har roligt är det viktigaste! Minsta ålder för att springa själv är 15 år, springer du tillsammans med en vuxen avgör den vuxna vilken ålder som den yngre är redo att springa vid.

Xtreme Young Run, du är lite yngre men vill ändå springa ett hinderlopp med roliga och utmanande hinder. Denna grupp startar lite senare så du som vuxen/förälder hinner springa ditt egna lopp och därefter springa tillsammans med den som väljer att springa i Xtreme Run Young. Du som medlöpare behöver ej betala om du sprungit vid en tidigare start samma dag. Du som förälder/vuxen tar ansvar för det barn du springer med och väljer själv vid vilken ålder ditt barn är redo för att springa.

Anmälan
Anmäl dig här

Tävlingskansliet /Race Office
Finns på start- och målområdet på Lingvallen.

Nummerlappar
Hämtas vid starten från klockan 08.30 på tävlingsdagen dock senast en timme innan din starttid. Nummerlappen fästes synligt på bröstet under hela tävlingen.

Vattenstation
Vätska och kommer att finnas i varvningsområdet och start- och målområdet.

Priser
Medalj till alla som genomför tävlingen.

Omklädningsrum och duschmöjligheter
Finns i mycket begränsad form, dock möjlighet att spola av sig om det skulle vara riktigt lerigt.

Förvaringsutrymme
Det finns möjlighet att förvara väskor och kläder på egen risk på startområdet.

Villkor & Försäkring
Allt deltagande sker på EGEN RISK. Xtremerun frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning. Se till att du ser över din försäkring så att den gäller denna typ av lopp. När du anmäler dig så kan du teckna Solids ”springtrygg” en försäkring som både ger dig olycksfallsförsäkring och anmälningsavgiften tillbaka om du skulle skada dig innan loppet. Läs mer på: http://www.solidab.se/Vara_forsakringar/Specialforsakring/Tavlingsforsakring

Så här tyckte några som deltog i tidigare Xtreme Run

”Vi har haft en underbar dag. En trevlig bana i fina omgivningar. Lättare hinder än t ex Toughest, men en rejäl utmaning löpmässigt. Framförallt var det en väldigt trevlig dag.”

”Har sagt det flera gånger innan men Is Göta Friidrott och Triathlon och Sven Lindeberg och Emma Jonsson ska ha en fet eloge för arrangemanget WOW!!! Så trevligt och bra!”

”Jag håller inte alls med vinnarna på pallen för extrem Run där de sa att banan var dåligt utmärkt…herregud det fanns ju hejande och glada peppande funktionärer längs med varje hinder, varje krök, bakom varje liten vrå fanns inte en chans att springa fel och hela mitt lag håller med tack för ett jätteväl arrangerat lopp alla dagar!!!”